Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Útočník pobodal oběť do hrudi i obličeje

Kriminalisté případ šetří jako vraždu ve stadiu pokusu

10. srpna 2022 18:13 , aktualizace 18:13

Alkohol Cizinci Napadení Vazba Vražda Záchranáři Zadržení pachatele

     K brutálnímu napadení a velmi vážnému zranění došlo v neděli 7. srpna po osmé hodině večer na ubytovně v Železniční ulici v Plzni na Slovanech, kde starší cizinec, podle našich informací Ukrajinec, zaútočil na svého o osm let mladšího krajana nožem.

      Na místo okamžitě vyjelo několik hlídek policistů, kteří silně agresivního útočníka zpacifikovali a zadrželi. "Při prověřování události policisté zjistili, že třiašedesátiletý cizinec s nožem v ruce zaútočil na svého o osm let mladšího spolubydlícího a způsobil mu bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a čelisti," popsala tisková mluvčí policie s tím, že u zadrženého muže dechová zkouška potvrdila přítomnost alkoholu, a to s výsledkem 2,5 promile.

     Záchranáři si mezitím do péče převzali pobodaného muže. "Pětapadesátiletý muž byl při vědomí, ale potenciálně ohrožen na životě, urgentně transportován na Emergency Fakultní nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Šetření případu si převzali krajští kriminalisté, kteří mají na starost šetření té nejzávažnější trestné činnosti, jako třeba i vražd. Ti na místě provedli neodkladné a neopakovatelné úkony, ohledání místa činu, dokumentaci a zajistili veškeré stopy. Na základě získaných poznatků byl případ kvalifikován jako pokus vraždy.
     "Vrchní komisařka následně obvinila třiašedesátiletého cizince ze spáchání zločinu Vraždy ve stadiu pokusu a podala krajskému státnímu zástupci podnět k podání  návrhu na vzetí obviněného do vazby," doplnila mluvčí policie.

      Dnes po poledni soudce Okresního soudu Plzeň - město návrh akceptoval a muž je nyní stíhán vazebně. Krajští kriminalisté i nadále ve vyšetřování tohoto případu pokračují.

Foto ilustrační z jiného napadení v ubytovně


O jiném pokusu o vraždu jsme psali naposledy včera:

Vozíčkář nožem pobodal prostitutku

     V pokus o vraždu se proměnilo dostaveníčko ochrnutého cizince a prostitutky na polní cestě u Chebu.

     Vše začalo v pátek 22. července setkáním muže, který přijel z Německa, s místní prostitutkou, s níž si muž upoutaný na invalidní vozík již v minulosti několikrát domluvil erotické služby. Žena k němu nastoupila do auta a vyrazili spolu na polní cestu, kde žena zahájila domluvený placený sex.

      Po chvíli se ale rozhodla využít příležitosti a zatímco se muž oddával jejím dotykům, pokusila se mu z kapsy u kotníku stažených kalhot nenápadně odcizit peníze.
     Muž si ale jejího pokusu všiml a bez váhání na ni zaútočil nožem. "Cizinec osmatřicetileté ženě způsobil bodnořezné poranění v horní části těla, načež žena z vozu utekla," popsal nám událost tiskový mluvčí policie s tím, že následně byla žena s vážným zraněním ošetřena v nemocnici, kde musela být následně i hospitalizována.

      Policisté se případem začali zabývat a vyšetřování si převzali kriminalisté. Těm se v pátek 5. srpna podezřelého muže podařilo vypátrat a zadržet. "Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu Vraždy ve stádiu pokusu. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl cizinec do vazby vzat," doplnil informace mluvčí policie.

      V případě prokázání viny hrozí invalidnímu Němci trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Foto ilustrační

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.