Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Začal soud se štědrovečerním vrahem

Podle kriminalistů na Štědrý večer vraždil Synytsia

20. září 2022 18:36 , aktualizace 18:41

Cizinci Vražda

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

      Na vraždu, ke které došlo na Štědrý večer přesně v době večeře, asi zapomene málokdo z těch, co namístě byli.

     Před šestou hodinou večer bylo hlášeno, že došlo k napadení a velmi vážnému zranění muže v ubytovně v Chemické ulici v Třemošné. Na místo samozřejmě okamžitě vyrazily všechny záchranné složky.
     Policisté přímo vedle na chodbě ležícího těla zadrželi podezřelého Ukrajince a záchranáři se pokusili oživit oběť, bohužel ale i přes jejich veškerou snahu marně.

     Na místo tedy musel dorazit koroner a krajští kriminalisté, kteří vyšetřují nejzávažnější trestné činy, tedy i vraždy. Tím, že byl ale Štědrý večer, bylo vše tak trochu jiné, kriminalisté si popřáli navzájem a samozřejmě i s koronerem krásné svátky, shodli se, že prakticky nikdo z nich ještě nestihl povečeřet a poté se již vrhli do jejich smutné práce.


Soud s Ukrajincem obviněným z vraždy

     Včera v Plzni u krajského soudu začalo hlavní líčení s jednatřicetiletým z vraždy obviněným Ukrajincem Volodymyrem Synytsiou, pro kterého státní zástupkyně za vraždu požaduje dvanáctiletý trest ve věznici se zvýšenou ostrahou.
      Podle obžaloby Synytsia společně s krajany v pokoji ubytovny pil alkohol, když náhle ze stolu vzal více než dvaceticentimetrový nůž, který podle vlastní výpovědi používal ke krájení zelí, a bodl jím jednoho z přítomných do levé části hrudníku. Tím mu měl přetnout dvě žebra a poranit osrdečníkový vak i levou srdeční komoru, čímž muži způsobil rozsáhlé krvácení, které vedlo k jeho smrti.

     Synytsia sice přiznal, že nůž je jeho, svou vinu ale před soudem popírá a tvrdí, že neví, kdo jeho krajana zabil. Naopak se prý snažil rukama zastavit krvácení z hrudi pobodaného muže.

     Soudní jednání komplikuje i skutečnost, že jeden ze svědků spáchal sebevraždu. Hlavní líčení proběhlo i dnes a další jsou naplánována v příštích dvou dnech. O rozhodnutí soudu budeme samozřejmě informovat.


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.