Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Výbuch v kabině kamionu vážně zranil řidiče, na místě přistává vrtulník LZS

Tlak výbuchu kabinu kamionu doslova nafoukl a oderval střechu

30. března 2023 12:59 , aktualizace 14:04

Doprava Hasiči Záchranáři

     

     Dnes před polednem vyjížděli hasiči k velice vážnému případu, kdy na parkovišti čerpací stanice Shell na dálnici D5 u Rokycan ve směru z Plzně na Prahu došlo k explozi přímo v kabině kamionu.

     "Na parkovišti u čerpací stanice na dálnici D5 u Rokycan došlo k výbuchu propan butanu uvnitř kabiny jednoho ze zaparkovaných kamionů. Řidič si dle svých slov vařil vodu a zřejmě vlivem netěsnosti na spojích od tlakové lahve k vařiči, došlo k úniku plynu do kabiny a následnému výbuchu. Tlaková vlna kabinu doslova nafoukla, zdvihla střechu a vyrazila boční okénka.
     Zároveň díky tlakové vlně nedošlo k dalšímu hoření a oheň byl v podstatě sfouknut. O tom svědčí i to, že vnitřek kabiny není poškozen působením vysokých teplot. Hasiči z vozidla vynesli a uzavřeli 2 kg propan butanovou lahev,"
popsal zásah tiskový mluvčí hasičů.

     Řidič při explozi utrpěl vážná zranění a na místo byl proto povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní. "U muže narozeného v roce 1973 došlo k zasažení v oblasti hlavy a krku. Jedná se o popálení prvního stupně, muž byl předán při vědomí letecké záchranné službě k dalšímu transportu na popáleninové centrum Praha Vinohrady," uvedla mluvčí záchranářů s tím, že později došlo ke změně a pacient byl nakonec transportován do Fakultní nemocnice Plzeň.

     Přesná příčina exploze je nyní v šetření.

Na to, jak byl výbuch silný, se sami můžete podívat na přiložených fotografiích, tlak výbuchu kabinu kamionu doslova nafoukl.

Foto HZS

 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.