Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Poděkování maminky za záchranu života syna

"Nezachránili jste jen jeden život, ale rovnou dva, protože jako matka si nedokážu představit přijít o dítě. Děkuji Vám!"

22. července 2021 20:00 , aktualizace 21:22

Záchrana života

     Dnes nám do redakce přišlo krásné poděkování od maminky osmnáctiletého chlapce určené policistům, kteří mu nejen svým rychlým zákrokem, ale především velice kvalitně provedenou resuscitací zachránili život.

"Dobrý den,
     tímto bych chtěla veřejně poděkovat policistům, kteří mi tuto neděli ráno zachránili syna. Nezachránili totiž jen jeden život, ale rovnou dva, protože jako matka si nedokážu představit přijít o dítě. Budu Vám vděčná do konce života, protože jen díky Vám dostal můj syn druhou šanci!
                                                                              Z celého srdce Vám moc děkuji   Lenka"

     O tomto případu jsme již informovali. V neděli v brzkých ranních hodinách se čtyřčlenná hlídka policistů z Krajské pořádkové jednotky vracela ze služby zpět na základnu. V momentě, kdy policisté projížděli menší obcí nedaleko Dobřan, spatřili postavu, která nehybně visela na provazu přivázaném na konstrukci autobusové zastávky.
     Jeden z policistů ihned nožem odřízl provaz, na kterém byl mladík oběšen. Pak jej společnými silami položili na zem a zahájili jeho neodkladnou resuscitaci. Souběžně s tím samozřejmě na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a až do příjezdu sanitky se střídali v resuscitaci.
     Krátce před příjezdem záchranářů se policistům podařilo u mladíka obnovit základní životní funkce. Záchranáři po příjezdu na místo chlapce narozeného v roce 2003 převzali a transportovali ho na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň.

Kdo byli zachránci?

     Jak jsme již uvedli, jednalo se o příslušníky Krajské pořádkové jednotky, kteří posilovali běžný výkon služby. Policisté David, Petr, Michal a David jsou příslušníky družstva "Bravo 600", kteří mají v rámci přípravy na podobné situace za sebou intenzivní výcvik pořádkové jednotky a to včetně poskytování první pomoci a bezodkladné přednemocniční péče. Tyto kurzy jsou absolvovány jak u policie, tak i v rámci spolupráce složek IZS, jako jsou záchranáři ZZS nebo letečtí záchranáři z LZS.
     "Děkujeme mamince chlapce za zpětnou vazbu, samozřejmě nás vždy velmi potěší, když se nám zachránění lidé nebo jejich rodiny později ozvou a my se tak dozvíme, že vše mělo dobrý konec," uvedli nám policisté s tím, že chlapci i jeho rodině přejí jeho brzké uzdravení a ještě mnoho let spokojeného života.

Výcvik policistů jednotky "Bravo 600" a jejich znak

Další zachráněný lidský život

     Shodou okolností, přesně před měsícem, 22. června, jsme informovali o jiném případu záchrany lidského života policisty z této pořádkové jednotky. Kolem sedmé hodiny večer přijalo operační středisko oznámení od ženy, která na pozemku bývalého lomu u Konstantinových lázní našla neznámého ležícího muže v bezvědomí.
     Operační důstojník ihned vyslal na určené místo hlídku Obvodního oddělení Konstantinovy Lázně a zároveň i policisty Krajské pořádkové jednotky, kteří v okolí dolu kvůli zde probíhající nenahlášené a tedy i nelegální párty, vykonávali službu. "Po příjezdu policisté pořádkové jednotky Marek a Milan nalezli na zemi ležícího muže, u kterého stálo několik osob snažících se mu poskytovat pomoc. Policisté ihned po zjištění zdravotního stavu muže zahájili nepřímou srdeční masáž srdce dvaatřicetiletého muže, ve které pokračovali až do doby příletu přivolaných zdravotníků," popsala tisková mluvčí policie. Záchranáři si následně muže převzali do své péče a transportovali ho do nemocnice.

      Perfektní práci policistů při podávání první pomoci na místě ocenili i letečtí záchranáři: "Po příletu na místo si letečtí zdravotníci převzali pacienta od přítomných policistů provádějících resuscitaci. Na místě se jim následně podařilo obnovit krevní oběh a muže transportovali intubovaného a řízeně ventilovaného v kritickém stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. Děkujeme Policii ČR za příkladné podání  první pomoci a za asistenci výjezdové skupině při rozšířené resuscitaci," uvedli nám letečtí záchranáři.


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.