Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Děkujeme! Tři strážníci byli oceněni za záchranu života mladého muže

Do záchrany mladého muže se vrhli i přes bezprostředně hrozící nebezpečí

30. května 2023 14:35 , aktualizace 14:35

Městská policie Záchrana života


     Před týdnem jsme informovali o případu, kdy strážníci Městské policie Plzeň z kolejiště zachránili silně opilého mladého muže v podstatě jen okamžik předtím, než se střetl s přijíždějícím vlakem.
     Šestadvacetiletý muž totiž spal v kolejišti, aniž vůbec tušil, jak se tam dostal, a nešlo ho vzbudit, takže ho strážníci museli doslova odtáhnout. Do záchrany mladého muže se přitom vrhli ve chvíli, kdy se již k místu blížil houkající vlak.

     Tři strážníky, kteří mladíka zachránili, tedy Jana Langa, Martina Machuldu a Martina Sobotku z obvodní služebny Bory, včera vedení Městské policie Plzeň v čele s velitelem Petrem Nováčkem za záchranu života mladého muže ocenilo.

     „Chtěl bych Vám obrovsky poděkovat, díky rychlému efektivnímu zásahu se Vám podařilo zachránit mladý lidský život“, ocenil práci trojice strážníků Petr Nováček, velitel Městské policie Plzeň.


Původní článek o tomto případu: 

Záchrana života na železničních kolejích

     V sobotu 20. května velmi časně ráno spěchaly hlídky strážníků do Drážní ulice v Plzni na Slovanech, odkud přišlo hlášení o muži ležícím v kolejišti železniční tratě. "V tu chvíli byla drahocenná každá vteřina, operační strážník kolegy navigoval k inkriminovanému místu. Rozhodnost a rychlá reakce, byla v těchto okamžicích klíčová. Strážník seběhl z železničního náspu a ke svému úžasu zjistil, že muž ležící v kolejišti tvrdě spí a nereaguje na žádné podněty k probuzení," popsala nám velmi dramatický zásah mluvčí městské policie.

     "Hlídky pohotově a doslova v minutě dvanácté muže odtáhly na násep do bezpečí, slyšet už totiž byla výstraha přijíždějícího vlaku," pokračovala mluvčí strážníků.

     Jak se mladý muž na tak nebezpečném místě ocitl, nedokázal absolutně vysvětlit, vzpomněl si jen na popíjení alkoholu a zábavu s přáteli. Šestadvacetiletého Plzeňáka pak strážníci podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla s pozitivním výsledkem 1,88 promile. Strážníci nakonec muže, který se ten den podruhé narodil, předali v místě bydliště jeho matce. 

Foto ilustrační z téměř identické záchrany života mladého muže na železničních kolejích

 

Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.