Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kvůli údajnému důstojníkovi zpronevěřila miliony a pak zřejmě i zapálila dětský domov

Zpronevěra a požár dětského domova, dva souběžně vyšetřované trestné činy se teď zřejmě spojí

27. září 2023 11:46 , aktualizace 13:17

Hasiči Podvodníci Policie

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Velmi často informujeme o lidech, kteří naletí internetovým podvodníkům a ačkoli se s nimi nikdy nesetkají, s vidinou vysněného vztahu jim naposílají neuvěřitelné finanční částky.
     V případu, o kterém jsme již informovali, však zamilovaná žena zřejmě zašla ještě mnohem dál.

Námořní důstojník mě miluje

      Žena, která pracuje jako ekonomická pracovnice v dětském domově Delfínek v Trnové, se na internetu seznámila s údajným námořním důstojníkem, Američanem pracujícím u lodní nákladní přepravní společnosti. "Dopisovali si spolu nějaký čas a pak jí sdělil, že se bude stěhovat do České republiky, a že své věci i všechny peníze již odeslal, a tak nemůže zaplatit přepravné. Pak začala se ženou komunikovat údajná americká banka, která požadovala zaplatit různé poplatky. Žena požadované přepravné a poplatky platila," popsala nám tento podvod mluvčí policie.

Sedm milionů korun

     Jenže tenhle případ zatím překonal vše, co jsme dosud psali. Žena totiž postupně podvodníkovi odeslala veškeré své životní úspory a poté další obrovské finanční částky, které již ale nebyly její. "Poté, co na údajné poplatky padly veškeré ženiny úspory a příjmy, vzala si i nebankovní půjčky. Nakonec žena zpronevěřila i peníze v práci," pokračovala mluvčí s tím, že celkem žena podvodníkovi naposílala neuvěřitelných sedm milionů korun.

     Podle našich informací žena v práci nejenže peníze zpronevěřila, ale svůj čin se zřejmě pokusila zakrýt naprosto odporným způsobem, který ohrozil desítky dětí.

     Jak jsme již uvedli, podvedená žena byla ekonomickou pracovnicí výše uvedeného dětského domova v Trnové nedaleko Horní Břízy, ve kterém došlo v polovině srpna k požáru. Následné vyšetřování ukázalo velké nesrovnalosti v účetnictví domova.

Požár v Dětském domově

     V sobotu 19. srpna ráno po páté hodině došlo k požáru v Dětském domově Trnová nedaleko Horní Břízy. Na místo okamžitě vyjelo osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů s celkem dvanácti kusy techniky, záchranáři a samozřejmě i policisté. V zařízení bylo v tu chvíli osmadvacet dětí a tři vychovatelky.

     Děti byly společně s vychovatelkami evakuovány na hřiště, kde jim hasiči zajistili pití a jídlo, a po domluvě s vychovatelkami z budovy donesli ještě další potřebné věci. Poté byly děti přesunuty do budovy místní mateřské školky.

      Mezitím již samozřejmě probíhalo hašení. Podle velícího důstojníka oheň vypukl v administrativní budově v jedné z kanceláří, kde se ho hasičům podařilo udržet a následně zlikvidovat. Bohužel ale co nezničil oheň, zlikvidoval kouř a voda. Po uhašení museli hasiči ještě rozebrat podhledy a hledat skrytá ohniska hoření.

Vyšetřování

     Zarážející bylo, že požár zasáhl právě kanceláře zařízení a serverovnu, přičemž měly být zničeny i záznamy bezpečnostního kamerového systému. Právě to kriminalisty zaujalo a paradoxně přivedlo na stopu ženy. Vyšetřování ale stále probíhá a zatím jí žhářství prokázáno ještě nebylo.

     Případem se samozřejmě zabývá policie. "Kriminalisté z územního odboru plzeň venkov prověřují i možnost souvislosti mezi případy zpronevěry finančních prostředků a případu obecného ohrožení z nedbalosti," uvedla nám tisková mluvčí  policie s tím, že na případu se v současné době intenzivně pracuje.   


 


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.