Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Okrádal pacienty i personál a peníze roztáčel v kasínu

S obrovskou drzostí chodil během dne krást do nemocnic, sanatorií či lázeňských domů

31. května 2023 18:27 , aktualizace 19:03

Krádež Vloupání Zadržení pachatele


      Kriminalisté včera uzavřeli sérii několika trestných činů způsobených jednou osobou a zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

     Obviněný muž se od druhé poloviny února až do včerejšího dne dopustil na Chebsku trestné činnosti nejméně ve čtyřech případech.    

      "Na konci února během dne měl vstoupit do vnitřních prostor jednoho ze sanatorií. V technické místnosti následně našel klíče, pomocí kterých se dostal do dvou pokojů. Ty prohledal a ze dvou peněženek odcizil finanční hotovost.

     Ve druhé polovině dubna, také během dne, vstoupil v Mariánských Lázních do zdravotnického zařízení. Tam prošel recepcí a chodbou se dostal až do neuzamčené šatny. Poté našel batoh a kabelku, ve kterých se nacházely peněženky. Z nich opět odcizil finanční hotovost a odešel," popsal první dva případy mluvčí policie.

     "Minulý týden v úterý mezi osmou a devátou hodinou vstoupil do jednoho z lázeňských domů ve Františkových Lázních. Tam měl vniknout do jednoho z pokojů, ve kterém se nacházel uzamčený, volně ležící trezor, ve kterém se nacházela finanční hotovost a platební karty, či osobní doklady poškozené," pokračoval mluvčí.

     "Naposledy se muž vydal krást včera. V Aši měl vstoupit na oplocený pozemek domu, ze kterého se následně dostal do domu. V jedné z místností si všiml volně odložené kabelky, ze které odcizil peněženku s finanční hotovostí," dokončil mluvčí s tím, že muž svým jednáním způsobil škodu přibližně 160 tisíc korun. 

     Kriminalisté se sérií případů samozřejmě usilovně zabývali, muži již byli na stopě a jen pár hodin po poslední krádeži podezřelého zadrželi právě v okamžiku, kdy si snadno získaných peněz užíval v jednom z kasín na Chebsku. 

     Pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost