Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Přepadení a znásilnění v Bolevci

Pomozte kriminalistům vypátrat nebezpečného a ozbrojeného devianta, který se pokusil znásilnit ženu

4. srpna 2020 15:58 , aktualizace 22:40

Napadení Pátrání

Partner článku – Alfa Tactical

     V pátek 24. července před pátou hodinou odpoledne došlo v Plzni na Bolevci, nedaleko Kamenného rybníka, k přepadení a bohužel i k pokusu o znásilnění ženy. Pachatel s pistolí v ruce zaútočil na ženu na lesní turistické pěšině u Kolomazné pece na lavičce, tedy v místě častých procházek Plzeňáků.

     Nechtěli jsme narušit probíhající intenzivní pátrání po pachateli a tak zprávu o tomto zrůdném trestném činu na přání kriminalistů vydáváme až dnes.

     Plzeňští kriminalisté nám prostřednictvím své mluvčí potvrdili, že zatím neznámý pachatel skutečně ženě hrozil zbraní ve tvaru pistole, ale samozřejmě zatím není známo, zda se jednalo o funkční střelnou zbraň, plynovku či o atrapu. Muž ženě přitiskl zbraň k tělu a pod pohrůžkou jejího použití žádal sex.

     Žena měla naštěstí obrovské štěstí, že pachatele vyplašil svědek, takže k dokonání znásilnění nakonec zcela nedošlo. Vyšetřování na místě převzali kriminalisté, po pachateli se začalo v širokém okolí velice intenzivně pátrat, nasazeny byly desítky policistů i psovod se psem, ale bohužel vše marně a pachatele se dopadnout nepodařilo.
     Kriminalisté další dny prověřovali veškeré další informace i natipované podezřelé, ale bohužel vše zatím neúspěšně. 

Popis pachatele

     Jedná se o muže světlé pleti, plnější postavy, s kulatým obličejem a vousy upravenými na tzv. mírné strniště, krátce střižených zvlněných vlasů světlé barvy k uším, vysokého přibližně 180 cm a ve věku cca mezi 30 až 40 lety. Na nose měl muž nasazeny dioptrické brýle a mluvil plynule česky.
      Na sobě měl pachatel mít světle šedé triko s krátkým rukávem bez potisku, plátěné kraťasy či bermudy ke kolenům se vzorem malých kostiček. Obuty měl plátěné tenisky šedo-černo-bílé barvy.

Pátrání po svědkyni

     Kriminalisté vedou prověřování v trestní věci pro podezření ze spáchání zločinu znásilnění ve stádiu pokusu a pátrají i po další svědkyni události, která se v danou dobu a na daném místě měla pohybovat na jízdním kole s dítětem. Její svědectví může být v případu velice důležité.

     Dále policisté žádají širokou veřejnost a další případné svědky, kteří poznají osobu vyobrazenou na identikitu, aby zavolali na linku 158 a pomohli s řádným objasněním věci. Pokud byste muže poznali, nepokoušejte se ho sami zadržet. Policisté předem děkují za spolupráci.

     Za trestný čin znásilnění, kterého se pachatel dopustil se zbraní v ruce, mu nyní hrozí až deset let vězení. Pokus o tento trestný čin je trestný podle sazby stanovené na dokonaný trestný čin.


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.