Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pachatel pokusu o znásilnění ve vlaku byl dopaden

Policisté děkují čtenářům za poskytnuté podněty

11. listopadu 2020 15:49 , aktualizace 15:49

Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Již v září jsme informovali o pokusu o znásilnění, ke kterému došlo ve vlaku z Domažlic do Plzně. V pondělí jsme na žádost policie zveřejnili výzvu a prosbu k veřejnosti o pomoc s identifikací podezřelého muže. Ačkoli, jak mnozí v komentářích poznamenali, výřez ze stabilních dohledových kamer nebyl příliš kvalitní, právě díky těmto fotografiím se podařilo pachatele odhalit.
     "Na linku policie se ozvali občané, který podezřelého poznali a na základě jejich poznatků byl podezřelý muž zadržen," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že policie děkuje za poznatky, které občané poskytli.
     Šetření případu stále probíhá, podle našich informací se ale zadržený muž k činu přiznal. 

Výzva: 
     Vzhledem k tomu, že se pachatele policistům až do současné doby nepodařilo vypátrat, obracejí se s prosbou o pomoc i na Vás. "Kriminalisté vedou prověřování v trestní věci, kde je dáno podezření ze spáchání přečinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu, kterého se mohl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že se dne 9. září kolem druhé hodiny odpoledne pokusil na hlavním vlakovém nádraží v Plzni ve vagonu na nástupišti číslo deset znásilnit mladou dívku. Té se naštěstí podařilo z místa utéct," uvedla tisková mluvčí policie. 

     Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat muže zachyceného na přiložených fotografiích či videu, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158.

Původní článek:
     Děsivým zážitkem si ve středu 9. září odpoledne bohužel prošla mladá žena. Žena cestovala vlakem z Domažlic do Plzně, a když se vlak blížil k Plzni, přisedl si k ní do kupé asi čtyřicetiletý muž, který prakticky okamžitě začal hrubě sexuálně dotírat.      

     Muž měl podle našich informací začít mladé ženě nejprve dělat nemravné návrhy, a když ta nereagovala, svou dotěrnost dále stupňoval a velmi tvrdě po ženě vyžadoval sex. Z nejhoršího vyděšenou ženu zachránilo zastavení vlaku na hlavním vlakovém nádraží v Plzni, kde z kupé a následně i vlaku utekla.
     Silně rozrušená a plačící dívka vyhledala pomoc personálu informačního centra ČD, který samozřejmě okamžitě přivolal policii. Muži se bohužel mezitím podařilo zmizet. 

     Policisté se případem začali okamžitě intenzivně zabývat. "Prověřujeme případ možného znásilnění ve stádiu pokusu a po pachateli intenzivně pátráme," potvrdila nám tisková mluvčí policie. Na žádost policie vydáváme s časovým odstupem.

Foto a video PČR

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.