Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Zpronevěřil víc než milion

Jednatel a společník firmy neoprávněně použil pro svoje soukromé účely 1 199 872 korun

3. prosince 2021 15:44 , aktualizace 16:09

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Více než rok policisté z oddělení hospodářské kriminality prověřovali případ zpronevěry, ke kterému došlo v letech 2019 a 2020 v obchodní společnosti se sídlem na Domažlicku. Nyní se jim podařilo nashromáždit dostatek důkazů k obvinění muže, který měl jako jednatel a společník dispoziční právo ke třem účtům společnosti a svěřeny finanční prostředky, které podle policie zpronevěřil.

     "V době od srpna do října 2019 z bankovního účtu společnosti, k němuž měl dispoziční právo, vybral pomocí platební karty 60 000 Kč a ve druhém případě převedl na svůj soukromý účet 180 372 Kč.
     Dále v únoru a březnu 2020 ve čtyřech případech provedl pomocí dvou platebních karet výběry ve výši celkem 149 400 Kč.
     V neoprávněných výběrech pokračoval a v době od konce měsíce srpna 2020 do října 2021 dvakrát vybral po 150 tisících korun, v  osmatřiceti případech provedl pomocí platební karty výběry finančních hotovostí z bankomatů na různých místech v republice, zaslal platby na účet občanského hnutí i úhradu za odebrané pohonné hmoty pro soukromé účely a na svůj účet převedl 75 000 Kč. Z dalšího účtu poškozené společnosti provedl výběr z bankomatu ve výši 13 000 Kč. V uvedeném období vybral, převedl a zaplatil celkem částku 810 100,20 Kč.
     Muž uvedené finanční obnosy nevykázal v účetnictví, použil je pro svoje soukromé účely a společnosti tak způsobil škodu v celkové výši 1 199 872,20 Kč,"
uvedla tisková mluvčí policie s tím, že muž jednal v rozporu se zákonem o obchodních korporacích, kdy finanční prostředky společnosti použil ve svůj užitek a přisvojil si cizí věc, která mu byla svěřena a způsobil na cizím majetku větší škodu.
     "Čtyřiačtyřicetiletý muž z Klatov od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání a byl obviněn ze spáchání tří pokračujících přečinů zpronevěra," zakončila tisková mluvčí policie.

Foto: Ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.