Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Napálený muž nemá ani půl milionu, ani zrekonstruovaný byt

Nepoctivému řemeslníkovi za zpronevěru hrozí až pět let vězení

13. prosince 2022 11:33 , aktualizace 11:43

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Kriminalistům specializujícím se na objasňování majetkové a hospodářské kriminality se v uplynulých dnech podařilo rozkrýt nezákonné jednání muže, který klientovi zpronevěřil necelý půlmilion korun.

     Vše začalo již v roce 2019, kdy se muž seznámil s budoucím zákazníkem, kterému se prezentoval jako člověk, který provádí rekonstrukce bytů a svá tvrzení měl podložit ukázkou fotografií v telefonu. V lednu 2021 se pak společně domluvili na realizaci rekonstrukce bytu poškozeného v Plzni na Slovanech, po společné prohlídce bytu si údajný řemeslník udělal návrh prací a stanovil rozpočet na provedení stavebních úprav v bytě.
     Na konci října 2021 mu po vzájemné domluvě poškozený zaslal peníze ve dvou platbách na udaný bankovní účet jiné osoby.

     "Řemeslník se následně pustil do rekonstrukce, z bytu vystěhoval nábytek do společných sklepních prostor a provedl částečné stavební úpravy. Následně měl vyměnit zámek od bytu, o čemž poškozený nevěděl a nový klíč neměl dostat. S majitelem nemovitosti přestal komunikovat a další práce v bytě již neměly být provedeny. Peníze poskytnuté na rekonstrukci bytu měl řemeslník využít pro vlastní potřebu na úhradu různých poplatků a nákupů," popsala tisková mluvčí policie.

     Poškozenému po nějaké době došlo, že byl podveden, a obrátil se proto na policii. Policisté se případem začali zabývat a na základě zjištěných skutečností řemeslníka obvinili z trestného činu. 
     "Kriminalisté sedmatřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry a případem se dále zabývají. V případě prokázání viny muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," doplnila mluvčí policie.

Foto ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.