Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zbil a oloupil ženu ve vlaku

Napadení, loupež, vyhrožování zabitím i vloupání - recidivista spáchal během měsíce čtyři trestné činy

Autor: Petr Novák středa 17. dubna 16:16 , aktualizace 16:16

Krádež Loupež Městská policie Napadení Policie Vloupání Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical


     Nepoučitelný recidivista páchal další trestnou činnost i v době, kdy byl za předchozí trestné činy stíhán, soud ho proto poslal do vazby.

     K prvnímu případu došlo ve čtvrtek 7. března kolem jedné hodiny odpoledne ve vlaku do Plzně, kde jednatřicetiletý muž požádal jednu z cestujících o drobné.
     "Když mu žena odpověděla, že žádné peníze nemá, začal do ní kopat, přitom jí z ruky vytrhl její mobilní telefon a z místa následně utekl. Poškozená muže doběhla v uličce vagónu a ve chvíli, kdy na ni chtěl muž opět zaútočit, využila jeho chvilkové nepozornosti, vyndala mu telefon z kapsy a z místa utekla," popsala tisková mluvčí policie.
      Na mužovo jednání však svědkyně mužova útoku hned po vystoupení z vlaku na Hlavním vlakovém nádraží v Plzni upozornila policistky z Dopravní skupiny městské policie. "Na základě oznámení od svědkyně byl naší hlídkou zajištěn podezřelý muž, který byl následně předán Policii ČR," uvedla nám tisková mluvčí městské policie.

     O dva dny později nastoupil tentýž muž do dalšího vlaku, kde oslovil jednoho ze zaměstnanců s tím, že by chtěl zaplatit.
     "Vzhledem k tomu, že se jednalo o zaměstnance, který ve vlaku prodával nápoje, zeptal se muže, co si dá k pití. Obviněný reagoval na otázku agresivně a začal druhému muži vyhrožovat fyzickým napadením a dokonce i zabitím. Při kontrole následně nepředložil průvodčímu platnou jízdenku, kterou si odmítal zakoupit, a proto byl vyzván, aby si z vlaku na příští zastávce vystoupil. Na zastávce v Horažďovicích pak již na agresora čekali policisté," popsala mluvčí policie druhý případ s tím, že policejní komisař zahájil trestní stíhání jednatřicetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu nebezpečného vyhrožování a v obou případech byl obviněný muž stíhaný na svobodě.

     Místo toho, aby se ponaučil, pokračoval však muž v páchání trestné činnosti.
     "Podle dosud zjištěných skutečností se koncem března a začátkem dubna letošního roku dvakrát vloupal do stejného rekreačního objektu v Plzni v městské části Bolevec. Při prvním násilném vniknutí odcizil televizi včetně antény a set top boxu. Při druhém vloupání 7. dubna již nebylo k odcizení nic, co by mohl později zpeněžit, odnesl si tedy alespoň kostkovanou košili, kterou si na sebe rovnou oblékl. Policisté muže po chvíli zadrželi nedaleko chaty," sdělila nám mluvčí policie. 

     Policejní komisař následně proti němu zahájil trestní stíhání a obvinil ho z pokračujícího přečinu krádeže a pokračujícího přečinu porušování domovní svobody. Státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval a do vazby ho poslal.

Foto MP a PČR

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.