Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Jezdkyně i cyklista při pádu utrpěli zranění hlavy

K dvěma zraněným při pádu dva dny po sobě musel vzlétnout vrtulník LZS

22. června 2022 13:31 , aktualizace 14:02

Cyklista Nehody Záchranáři

     V posledních dvou dnech Letecká záchranná služba vzlétla hned ke dvěma případům zranění hlavy při pádu.

     K prvnímu případu vzlétl vrtulník LZS z Líní v pondělí před druhou hodinou odpoledne k Merklínu, kde došlo k pádu mladší dívky z koně.
     "Po příletu na místo posádka pacientku ošetřila a se zraněním hlavy a naraženinami ji transportovala k dalšímu vyšetření na Akutní zónu Fakultní nemocnice v Plzni," uvedli letečtí záchranáři.

     Včera před třetí hodinou odpoledne pak došlo v Úterý na severu Plzeňska k dopravní nehodě, při které byl zraněn cyklista. Z místa bylo hlášeno silně krvácivé zranění hlavy a bezvědomí muže, takže k nehodě vyjeli záchranáři i policisté a také vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby.
      Až na místě vyšlo najevo, že muži při pádu velmi pomohla cyklistická přilba, která zabránila nejhorším zraněním. Záchranáři muže ošetřili a bylo rozhodnuto o jeho transportu pozemní cestou. "Středně těžce poraněného cyklistu si již při vědomí převzala pozemní výjezdová skupina RZP a odtransportovala jej do Fakultní nemocnice Plzeň," uvedli záchranáři.

     Jak k nehodě došlo popsala tisková mluvčí policie: "Cyklista narozený v roce 1968 jel po silnici II/210 ve směru od obce Teplé k obci Úterý. Dle prvotních informací měl cyklista sjíždět z kopce a v mírné pravotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin došlo k jeho pádu na vozovku, kde zůstal ležet. Alkohol byl u cyklisty na místě vyloučen dechovou zkouškou, nehodou se policisté dále zabývají."

Foto LZS

Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!