Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Další vážná nehoda na D5, hoří zde kamion

Provoz na dálnici ve směru z Německa na Plzeň byl krátce po otevření znovu zastaven

4. prosince 2023 14:28 , aktualizace 14:49

Dálnice Doprava Hasiči Nehody Policie

Partner článku – Express servis


     Dnes před půl druhou odpoledne došlo na 149. kilometru dálnice D5 ve směru z Rozvadova na Plzeň, v koloně za vážnou dopravní nehodou, o které jsme informovali v článku Vážná nehoda na dálnici D5, na místě přistává vrtulník, k další dopravní nehodě, při které se střetly tři kamiony a jeden z nich začal hořet.


     K nehodě ihned vyjeli hasiči z Čech i čtyři jednotky hasičů z Německa, při jejich příjezdu však byl již požár v plném rozsahu hoření. Dálnice, která byla jen chvíli předtím otevřena po uzavírce u předchozí nehody o pouhé tři kilometry dál, byla znovu uzavřena a byly zahájeny hasební práce.

     Na místě jsou krom sedmi jednotek hasičů z Čech i jednotky z Německa, konkrétně z Pleysteinu, Eslarnu, Vohenstraussu a Waidhausu. Záchranáři si do péče převzali jednoho lehce zraněného účastníka nehody.

     Dálnice D5 je podle policie uzavřena od německého Waidhausu a najet na ni zpět je možné na Svaté Kateřině.


 O prvotní nehodě, kvůli které vznikla kolona, v níž došlo k tomuto střetu jsme informovali v článku:

Vážná nehoda na dálnici D5, na místě přistává vrtulník

      Dnes před jednou hodinou odpoledne došlo na 146. kilometru dálnice D5 ve směru z Rozvadova na Plzeň, tedy mezi hraničním přechodem a Svatou Kateřinou, k vážné dopravní nehodě, konkrétně střetu kamionu a dodávky, při které dodávka vyletěla z tělesa dálnice.

      K nehodě okamžitě vyjely všechny záchranné složky a z letiště v Líních vzlétl vrtulník LZS.

     Provoz na dálnici ve směru z Německa na Plzeň byl zcela zastaven.

     "Řidiče dodávky jsme museli ze zdemolované kabiny vozu vyprostit hydraulickými nástroji. Obě vozidla jela bez nákladu," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Řidiče dodávky si do péče převzali záchranáři. "Záchranáři si převzali do péče asi dvacetiletého muže, který utrpěl středně těžká zranění. Byl při vědomí transportován leteckou záchrannou službou na Akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila mluvčí záchranářů.

     "Řidič dodávky narozený v roce 2001 a jedoucí ve směru na Prahu z dosud přesně nezjištěných příčin narazil do před ním jedoucího kamionu, kdy tento náraz dodávku vymrštil vpravo mimo těleso dálnice, kde prorazila oplocení a skončila v přilehlém lesíku. V tuto chvíli je dálnice v daném úseku průjezdná levým pruhem. Nehodou se dále zabývají policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou," uvedl nám mluvčí policie.

Foto: HZS

 


 


     


Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.