Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

48 hodin bojujeme a díky i Tobě "Anděli v BMW"

Hasiči děkují Marku Hodanovi a dalším skvělým lidem

20. srpna 2018 14:57 , aktualizace 17:13

Hasiči Hrdina

     O požáru betonové haly k uskladnění sena a slámy o rozměrech cca 68 x 18 metrů informujeme celý víkend. Ve velkoobjemovém seníku bylo zhruba 850 tun sena a slámy a o několik metrů dál byly ustájeny také krávy, ale až k nim se naštěstí oheň nerozšířil. Pro společnost Agro Staňkov to bude obrovská ztráta, protože letos je velké sucho a sena je tak mnohem méně.
     Hasiči si opět sáhli až na dno, zásah trvá již 48 hodin a na místě jsou pořád. Mnoho z nich se během těchto dvou dnů šlo vyspat pouze na pár hodin a u požáru strávili desítky hodin.
     "Samotný zásah byl ztížen existencí jen jednoho vstupního otvoru, za nímž probíhalo hoření. Hasiči postupně prohašovali jednotlivé vrstvy, které poté manipulátor naložil na traktor s valníkem a ten náklad složil na místě, které určil velitel zásahu k dohašení vyvezeného materiálu. Na místě se postupně vystřídalo 18 JPO. Vzhledem k množství uskladněného materiálu a složitosti přístupu do objektu potrvá zásah ještě v řádu desítek hodin," uvedl dnes dopoledne mluvčí hasičů.
       Přehled zasahujících jednotek připomíná spíše telefonní seznam: Stanice Domažlice, Stanice Staňkov, Domažlice, Blížejov,
Hlohová, Holýšov, Horšovský Týn, Koloveč, Mířkov, Puclice, Staňkov, Stanice Klatovy, Chudenice, Plzeň Košutka, Plzeň Slovany, Merklín, Stod, Tachov

     Tento článek ale primárně není o zásahu ve Staňkově, o tom jsme psali již dost. Je o lidech, kteří si užívali dovolené či alespoň neděle a napadlo je, jak asi může být hasičům, kteří v dnešních šílených vedrech bojují v těžkých a neprodyšných oblecích v dusivém kouři hořícího sena. Pak se zvedli od klimatizací či bazénů a hasičům dovezli vodu či nějaké osvěžení. Více nám k tomu napsal jeden ze zasahujících hasičů:

Zdravím do redakce Krimi,
     jsem jedním z hasičů, kteří zasahují už druhým dnem u požáru velkokapacitního seníku ve Staňkově. Chtěli bychom, pokud by to bylo ještě možné a bude se k tomu ještě vydávat nějaký článek, touto cestou přes vaši redakci, poděkovat spoustě lidí, kteří nás tady podporují a dováží nám na místo spoustu balených vod, kávy, jídla i cigaret.
     Úplně speciálně, naše velké díky patří chlapíkovy, u kterého si ani jeden z nás nemůžeme vzpomenout na jeho jméno, ale známe ho jako anděla ve vínovem BMW, o kterém jste kdysi psali. Tak tenhle borec sedl v Praze do auta a dovezl nám sem asi stovku ledových kafíček. To je neuvěřitelný, z Prahy vozit kafe do Staňkova jen tak, jako pane Anděl, smekáme helmy a vřele děkujeme!
       A do redakce děkujeme speciálně za Vaše super reportáže, snad jich bude co nejméně, kde budeme hrát hlavní roli.
                                                           Z místa požáru ve Staňkově, Hasič Petr

     Pro nás byla samozřejmě maličkost podívat se do archivu, "Andělem v BMW" jsme před lety nazvali muže, který zastavil u nehody a zachránil život několika lidem. Tento muž po přistání vrtulníku LZS z místa odjel, takže příbuzní nevěděli komu poděkovat. Díky pomoci našich čtenářů se nám pak podařilo muže vypátrat a zjistit, že jde o Marka Hodana právě ze Staňkova. Marek je mimo jiné člen sdružení Heart Warrior, které se zaměřuje na zbraně, střelectví a pomoci potřebným.

     Markovi jsme dnes zavolali, bylo příjemné s ním po letech opět mluvit a Marek přiznal, že vítané osvěžení skutečně přivezl on. "Pocházím ze Staňkova a jsem Vaším pravidelným čtenářem. Když jsem četl co se ve Staňkově děje i jak dlouho tam hasiči jsou, prostě mě nějak napadlo jim kafe přivézt. Ne, že o mě zase napíšete! Tohle určitě není na článek!" smál se Marek do telefonu.
    
Myslíme, že v tomhle se Marek mýlí a na článek to určitě je. Velké díky za vše tedy patří Markovi i dalším lidem, kteří hasičům pomohli a samozřejmě i samotným hasičům.

„ANDĚL JEZDÍ V BMW“ – Nalezli jsme muže, kterého jste překřtili na Anděla silnic

„ANDĚL JEZDÍ V BMW“ – Nalezli jsme muže, kterého jste překřtili na Anděla silnic

03. 04. 2015, 12:06, aktualizace 20. 08. 2018, 14:44

Když jsme vydali přepis krásného dopisu čtenářky, netušili jsme, co mezi vámi vyvolá

Fotky ze zásahu ve Staňkově

Foto čtenáři, my a hasiči

D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.