Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Motorkář čelně narazil do neosvětleného auta

Vážná nehoda uzavřela hlavní tah z Plzně na Karlovy Vary

20. února 2021 19:19 , aktualizace neděle 21. února 11:55

Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes po šesté hodině večer došlo na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary mezi Plzní a Chotíkovem k vážné dopravní nehodě.
     "Jel jsem směrem na Plzeň a za mnou jela motorka. Trochu jsem mu uhnul, aby mohl předjet, ale když se dostal přede mě, najednou narazil do protijedoucí Škody Fabia, která jela bez světel. Musel jí vidět až na poslední chvíli, já jí neviděl vůbec," popsal nám přímý účastník nehody na místě.
     Po nárazu motorkář spadl na silnici a motorka pokračovala dále, až se zasekla pod dalším protijedoucím vozem Škoda. Odlétající trosky pak poškodily další dva vozy.
     Řidič předjížděného vozu BMW okamžitě zastavil a se spolujezdcem vyrazili zraněnému na pomoc. Zavolali na místo záchrannou službu a podle pokynů operátorky začali muži poskytovat první pomoc, přičemž muži nohu s otevřenou zlomeninou zaškrtili škrtidlem z lékárničky vozu. Tento zásah ale mladíkům komplikovalo několik bezohledných řidičů. "Snažil sem se zastavit projíždějící auta, aby nám někdo pomohl a hlavně aby se nestala další nehoda a nikdo nenaboural do trosek. Jeden z řidičů na mě začal křičet, že ho nějaký smrad nebude zastavovat, že spěchá a pokračoval bezohledně dál skrz místo nehody," popisoval jeden z pomáhajících.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo nehody a převzali od mladíků předlékařskou pomoc. Následně si zraněného muže, který byl po celou dobu při vědomí, převzali do péče záchranáři. "Z místa transportujeme muže ve věku asi 40 let, který utrpěl těžké zranění dolní končetiny, na Emergency Fakultní nemocnice," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Policisté již šetří dopravní nehodu na místě a z tohoto důvodu je komunikace I/20 obousměrně uzavřena od kruhového objezdu u Globusu až po Chotíkov. Policisté odklání dopravu na nejbližší objízdné trasy a žádají řidiče, aby respektovali pokynů policistů a využívali objízdných tras.


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!