Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Další policejní razie v Plzni, tentokrát na nádražích

Velká policejní kontrola se zaměřila na vlaková a autobusová nádraží

2. února 2022 10:44 , aktualizace 11:14

Bezdomovci Cizinci

    O problematice Hlavního vlakového nádraží v Plzni informujeme relativně často, naposledy dnes ráno v článku Další incident na Hlavním vlakovém nádraží, a v minulosti jsme již zdejší problémy i rodící se řešení nastínili v článku Skončí "skutečné peklo" na Hlavním nádraží v Plzni? 

    Právě součástí tohoto řešení je zvýšený počet kontrol a preventivních akcí, a my nyní přinášíme reportáž z poslední z nich: 


     V průběhu pondělního odpoledne proběhla v Plzni rozsáhlá razie zaměřená na vlaková a autobusová nádraží. Několik hlídek policistů za účasti psovodů se speciálně vycvičenými psy a hlídky cizinecké policie postupně zkontrolovali Hlavní vlakové nádraží i přilehlý autobusový terminál, poté Centrální autobusové nádraží i třeba Jižní vlakové nádraží.
     "Cílené kontroly policistů jsou zaměřené i na detekci a předcházení protiprávnímu jednání a na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech," uvedla tisková mluvčí policie.

     Policisté se zaměřili kromě dohledu nad veřejným pořádkem hlavně na kontroly dokladů. V průběhu akce policisté vytipovali a zkontrolovali 39 podezřelých osob a zjistili několik přestupků.
     Na Jižním vlakovém nádraží u jednoho cizince zjistili doklady s propadlou lhůtou platnosti, což vyřešili na místě v příkazním řízení. Z Hlavního vlakového nádraží pak policisté k dalším úkonům na oddělení cizinecké policie převezli muže ze Slovenska, který u sebe neměl žádné doklady, a zajistili také ženu v celostátním pátrání.

     Nejen policisté Městského ředitelství policie Plzeň, ale i Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ve spolupráci s Městskou policií, Odborem bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně a Správou železnic budou v podobných kontrolách na cílených místech i nadále pokračovat.  


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.