Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Střelce odzbrojil a zpacifikoval svědek

Opilci za střelbu z plynovky hrozí až dvouletý trest vězení

27. ledna 2022 17:40 , aktualizace 17:40

Alkohol Zbraně

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V pondělí 24. ledna před třetí hodinou ráno vyjížděli policisté na oznámení o opakované střelbě z pistole, ke které mělo dojít v blízkosti náměstí v Chotěšově. 
     Při příjezdu policisté zjistili, že osmapadesátiletého střelce již odzbrojil a zpacifikoval jednapadesátiletý svědek, který jim muže i revolver, o kterém bylo následně zjištěno, že jde o plynovku, předal. "Policisté při prohlídce zadrženého muže nalezli i druhý plynový revolver a při provedené dechové zkoušce u něj byla naměřena hodnota 1,3 promile alkoholu," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že muž byl převezen do policejní cely.
     Policisté provedli ohledání místa činu a zajistili obě plynovky, které byly následně odeslány na expertízu. "Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. V případě pravomocného rozsudku soudu hrozí muži až dva roky odnětí svobody," doplnila mluvčí policie.

     Bohužel, podobný případ není nijak ojedinělý, v loňském roce například zadrželi narkomana děsícího kolemjdoucí plynovkou policisté v Plzni.

S plynovkou šel proti ostré pistoli

S plynovkou šel proti ostré pistoli

16. 06. 2021, 16:16, aktualizace 16. 06. 2021, 16:23

Zdrogovaný muž se včera na náměstí T.G.M. v Plzni podruhé narodil

Foto ilustrační z podobného případu

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.