Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Smrt ženy na cyklostezce objasněna

Pečlivé vyšetřování případu nálezu mrtvé ženy na Slovanech přineslo nečekaný zvrat

17. února 2022 13:26 , aktualizace 13:51

Smrt

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Vyšetřování případu nálezu mrtvé ženy na Slovanech v sobotu 12. února přineslo nečekaný zvrat. Původně totiž vše nasvědčovalo tomu, že žena nalezená na cyklostezce zemřela násilnou smrtí. Právě proto bylo uzavřeno široké okolí, ve kterém policisté pátrali po vražedné zbrani i jakýchkoli dalších stopách, a byli povoláni i potápěči krajské zásahové jednotky, kteří několik hodin prohledávali dno řeky Radbuzy.


     "Protože nebylo možné na samotném počátku trestního řízení zcela vyloučit, že se na smrti ženy nepodílela další osoba, převzali si případ krajští kriminalisté. Ti společně s kolegy z Městského ředitelství policie Plzeň věnovali jeho řádnému objasnění maximální pozornost a u zemřelé nařídili rovněž provedení soudní pitvy.
      Na základě zjištěných skutečností, provedených výslechů, zjištěných důkazů a předběžných výsledků soudní pitvy vyplynulo, že smrt ženy nebyla způsobena cizím zaviněním a nedošlo tedy k násilnému trestnému činu,"
uvedla dnes mluvčí policie s tím, že žena spáchala sebevraždu.

      S ohledem na rodinu, se kterou jsme ve spojení, nebudeme zveřejňovat, jaký způsob smrti žena zvolila. Můžeme ale uvést, že právě způsob provedení prvotně naznačoval, že mohlo jít o cizí zavinění.

     "Ještě jednou velice děkujeme veřejnosti a médiím za výbornou spolupráci, která vedla k identifikaci ženy ještě týž den, kdy nám byl případ oznámen. Právě ztotožnění mrtvé bylo pro kriminalisty zcela zásadní," dokončila mluvčí policie.

Tři vraždy

     Od začátku tohoto roku byly v Plzeňském a Karlovarském kraji spáchány tři vraždy, dvě dokonané a jedna ve stádiu pokusu.

     K první, která nebyla dokonaná, došlo jen několik hodin po začátku roku v Karlových Varech, kde Afghánský žadatel o azyl v Německu jednu ženu pobodal a druhou znásilnil:

První ženu pobodal a v domnění, že zemřela, druhou znásilnil

První ženu pobodal a v domnění, že zemřela, druhou znásilnil

02. 01. 2022, 17:07, aktualizace 14. 12. 2022, 12:16

Odporné a vražedné běsnění cizince - jedna z jeho obětí je stále v ohrožení života

     K další, také nedokonané došlo začátkem února v Borovnu na jižním Plzeňsku, kde se muž pokusil uškrtit svou sousedku:

Sousedku se pokusil Jan B. uškrtit kvůli sporu o majetek

Sousedku se pokusil Jan B. uškrtit kvůli sporu o majetek

08. 02. 2022, 10:09

Policisté již uvolnili informace k nedělnímu pokusu o vraždu

    K poslední vraždě, tentokrát bohužel dokonané došlo v noci ze soboty na neděli 12. února v Podhradí na Chebsku, kde teprve třináctiletý hoch ubodal vlastní babičku:

Třináctiletý vrah bodal opakovaně

Třináctiletý vrah bodal opakovaně

16. 02. 2022, 13:00, aktualizace 16. 02. 2022, 14:14

Dítě brutálně ubodalo vlastní babičku, přinášíme další podrobnosti



     

    

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.