Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Jeden řidič 2,78, druhý 2,76 a třetí také 2,76 promile alkoholu

V Plzni bohužel policisté či strážníci stále častěji zastavují řidiče s velmi vysokými hodnotami alkoholu v krvi

18. dubna 2023 10:21 , aktualizace 10:32

Alkohol Městská policie


     Do Šumavské ulice i přes zákaz vjel řidič osobního vozu Škoda Octavia, kterého si v neděli dopoledne všimli strážníci. "Po zastavení vozu u Hlavního vlakového nádraží Plzeň při projednávání mužova přestupkového jednání strážníci zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž z jižního Plzeňska řídil pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška, kterou u něj přivolaní policisté provedli, ukázala výsledek 2,76 promile," popsala tisková mluvčí městské policie. 
     Policisté si případ ještě na místě převzali a pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se jím dále zabývají.


Další opilí řidiči na Husově náměstí a v Přemyslově ulici

     Téměř stejnou hodnotu strážníkům nadýchal i řidič, kterého plzeňští strážníci nedávno zastavili na Husově náměstí. "Dechová zkouška prokázala, že devětadvacetiletému muži ze severního Plzeňska v organismu koluje 2,78 promile," uvedla nám mluvčí městské policie s tím, že o něco méně při dechové zkoušce nadýchal osmačtyřicetiletý řidič vozidla Renault, kterého si strážníci všimli, jak kličkuje při výjezdu z čerpací stanice Shell v Přemyslově ulici. "Přístroj na měření alkoholu v dechu v tomto případě detekoval hodnotu přes 1 promile." I tyto dva případy si převzali a dále řeší policisté.


     V neděli jsme pak informovali o řidiči, který při nehodě zranil tátu s malým synkem, tento řidič nadýchal 2,76 promile:

Těžce opilý řidič zranil tátu s malým dítětem - aktualizováno

Těžce opilý řidič zranil tátu s malým dítětem - aktualizováno

17. 04. 2023, 09:49, aktualizace 17. 04. 2023, 09:58

Opilý Ukrajinec dle všeho ujížděl od nehody a přitom vjel do cesty autu, ve kterém jel otec s malým dítětem


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.