Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Mladík s nožem ohrožoval věřící v katedrále svatého Bartoloměje

Sobotní ranní zásah v centru Plzně byl hodně dramatický

16. října 2021 17:59 , aktualizace neděle 17. října 11:22

Partner článku – Alfa Tactical

     V sobotu ráno před půl osmou projížděla hlídka Městské policie Plzeň náměstím Republiky, jejich vozidlo spatřila vyděšená žena a přiběhla k němu s tím, že v katedrále svatého Bartoloměje údajně ohrožuje návštěvníky mladík s nožem. Strážníci okamžitě vběhli do kostela a tam se skutečně pohyboval bosý mladý muž v triku s nápisem Satan loves me! a s kuchyňským nožem v ruce.
     Strážníci ho samozřejmě začali opakovaně vyzývat, ať zbraň okamžitě odloží, ale mladík nereagoval a otočil se proti nim. Strážníci tedy vytáhli své pistole a pod hrozbou namířené zbraně vyzvali mladého muže, aby okamžitě nůž pustil a ulehl na na zem. Mladík naštěstí konečně výzev uposlechl, nůž zahodil a lehl si. Poté mu byla nasazena pouta a zásah tak byl ukončen. Svědci mužova počínání poté ještě doplnili, že bosý mladík s pořezanýma rukama přišel od Riegrovy ulice, již s nožem v ruce, chvíli stál u vchodu do katedrály, opíral se o dveře, pak do nich opakovaně mlátil hlavou a poté vešel do kostela. 

     Na místo byli přivoláni policisté, kteří si muže narozeného v roce 2003 převzali, ale protože vykazoval jasně patrné známky psychické poruchy, byl předán na psychiatrické oddělení Fakultní nemocnice Plzeň. 


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.